Appartementen LARS en LILY in Lelystad door Daiwa House Modular Europe

woensdag 8 juni 2022

In het Campusgebied van Lelystad, bij de Gordiaandreef is Daiwa House Modular Europe samen met Centrada in september 2020 van start gegaan het neerzetten van volwaardige zelfstandige appartementen. In totaal zijn er algemene ruimtes en 152 + 147 woonruimtes gerealiseerd. Appartementen van zo’n 22 tot 54 vierkante meter met één of twee kamers. De woningen zijn zeer compleet gestoffeerd met hoogwaardige vloer- en wandafwerking en raambekleding.

Duurzaam ontwerp

Voor ‘LARS’ en ‘LILY’ zijn verschillende materialen gebruikt, zoals onbehandeld vurenhout, en rustige kleurenschema’s. Toch bestaat LILY ook uit andere materialen om een aangenaam contrast te creëren, door onder andere de kenmerkende witte banden.

Alle appartementen zijn voorzien van een eigen keuken, badkamer, frans balkon, hoogwaardige vloer- en wandafwerking en raambekleding. Daarnaast is er een centraal paviljoen voor de bewoners met een activiteitenruimte, wasserette en terras. Op de daken van de complexen zijn zonnepanelen geplaatst die de algemene voorzieningen, zoals de verlichting in het complex, van stroom voorzien.

Volledig circulair

De flexibele woningen in het Campusgebied hebben een vergunning voor 15 jaar gekregen. De gemeente Lelystad heeft als voorwaarde dat de locatie aan het einde van de vergunningsperiode weer in originele staat wordt achtergelaten. In dit verband draagt Daiwa House Modular Europe ook zorg voor een verplaatsbare infrastructuur en zelfs voor verplaatsbare groenvoorzieningen. Geïndustrialiseerde modulaire bouw is circulair. Daardoor kunnen de woningen gemakkelijk worden gedemonteerd en op een andere locatie met minimale aanpassingen worden ingezet. Een interessante optie wanneer locaties van tijdelijke aard zijn, maar wel de kwaliteit van nieuwbouw geleverd wordt.

Meer informatie www.jansnel.com en http://www.daiwahousemodular.nl/

Deel dit bericht via