Circulaire aardbevingsbestendige woningen door Daiwa House Modular Europe

woensdag 4 mei 2022

Daiwa House Modular Europe heeft in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) aardbevingsbestendige woningen in Appingedam Groningen gebouwd en opgeleverd. De zogeheten wisselwoningen zijn bedoeld voor bewoners die tijdelijk niet in hun eigen huis kunnen wonen wegens versterkingswerkzaamheden aan hun eigen huis. Inmiddels heeft Daiwa House Modular Europe meer dan 500 aardbevingsbestendige woningen in Groningen opgeleverd. Mooi voorbeeld hoe Modulaire bouw op een snelle en duurzame manier kan bijdragen aan woningbouw.

Alle woningen van Daiwa House Modular Europe in Appingedam hebben een moderne uitstraling en een luxe gevel middels steenstrips. Hierdoor passen de woningen beter in het totale straatbeeld. De modulaire constructie van de wisselwoningen in de gehele regio voldoet aan de geldende Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) voor aardbevingsbestendig bouwen. Alle onderdelen worden onder gecontroleerde omstandigheden in eigen fabrieken geproduceerd. Door deze slimme manier van bouwen, is de foutmarge minimaal. Om de woningen aardbevingsbestendig te maken, zijn deze op advies van Zonneveld Ingenieurs door Daiwa House Modular Europe op een aantal essentiële plaatsen constructief verzwaard. De trillingen worden daardoor opgevangen in de constructie van de woning. Tegelijkertijd hoeft er geen ‘base isolation’ in de fundering aangebracht te worden.

Daarnaast zijn de woningen volledig circulair. Dit houdt in dat de woningen na de gebruiksperiode opnieuw ingezet kunnen worden op een andere locatie. Ook is het mogelijk om alle gebruikte materialen te hergebruiken voor nieuwe projecten. Dat betekent een aanzienlijke winst op het gebied van schoner bouwen. Hierdoor zijn alle wisselwoningen in Groningen een stuk duurzamer.

Meer informatie: www.daiwahousemodulareurope.eu

Deel dit bericht via