Duurzaam kinderdagverblijf Hooi Hooi door Dutch Cabin Group

dinsdag 19 juli 2022

Voor dit project van Directbouw, onderdeel van Dutch Cabin Group, is het duurzame en energiezuinige kinderdagverblijf Hooi Hooi gerealiseerd. De gevels van dit unieke gebouw zijn bekleed met hout, waardoor het gebouw geheel opgaat in de natuurlijke omgeving. Hooi Hooi heeft voor modulaire bouw gekozen, omdat het vergunningstraject én de bouw hierbij aanzienlijk korter zijn. "We wilden gauw open, in de zomervakantie. Bovendien kon een betonvloer geleverd worden, zodat er geen gestamp hoorbaar is en er niet meer het gevoel is dat je in een unit loopt."

Het werd een gebouw dat uit elf modules bestaat. Naast een hal en sanitair heeft het vier slaapkamers, een verzamelruimte, een groepsruimte voor peuters en een groepsruimte voor baby’s. Aan alle veiligheidseisen is meer dan ruim voldaan, het ventilatiesysteem is CO2 gestuurd en het gebouw is energiezuinig. Als er uiteindelijk een permanent gebouw komt, kunnen de modules worden omgebouwd tot buitenschoolse opvang. Wel zo duurzaam.

De reacties zijn lovend: ‘Wat is dit gebouw mooi, niet te geloven dat dit modulaire bouw is’, en: ‘Wat een rustige kleuren hier binnen in tegenstelling tot andere kinderdagverblijven’. Ruimte en rust staan dan ook centraal. Hooi Hooi is een wat luxer concept, dus zowel binnen als buiten heeft elk kind meer ruimte dan de wet voorschrijft. In de huiselijke binnenruimte is gekozen voor natuurkleuren.

Meer informatie over projecten van Dutch Cabin Group is benaderbaar via deze link.

Deel dit bericht via