Kindercampus in het groen door Dutch Cabin Group

dinsdag 29 maart 2022

Brede lanen, een grote variatie aan woningen en veel groen. Aan de rand van Overschie verrijst in Rotterdam de unieke wijk Park 16Hoven, met zo’n 1.700 nieuwe woningen. Waar jonge gezinnen settelen, is een tijdelijke piek in de behoefte aan scholen en opvang. Daarom staat er nu een heuse kindercampus. Dutch Cabin Group heeft deze modulair gebouwd.

Met de wijk groeiden de wachtlijsten mee, maar jonge ouders kunnen opgelucht ademhalen. De tijdelijke campus, bestaande uit zo’n tweehonderd modules, heeft twee basisscholen met daarin buitenschoolse opvang, twee kinderdagverblijven en een gymzaal.

Er zijn open leerpleinen met steeds vier lokalen er omheen. Met glazen schuifwanden kun je de klas bij het plein betrekken. Leerkrachten zien elkaar en werken daardoor makkelijker samen, wat de werkdruk vermindert. De open ruimtes hebben hoeken zoals een kunstlab, een eetcafé met treinbanken of een technieklab met robuuste tafels en krukken. Kinderen vinden het heerlijk dat ze zelf een plekje kunnen kiezen om te werken na de instructie in het stamlokaal. ‘Groepsdoorbroken’ les volgen, dus op je eigen niveau, is door de indeling makkelijker. De directie en het team zitten ook in de open ruimtes en ’s middags als de kinderen uit zijn, is boven de buitenschoolse opvang. Bijna alle vierkante meters worden de hele dag gebruikt.

Voor tijdelijke bouw heeft Dutch Cabin Group ook gekeken naar energiebesparing. Door middel van inzet van goede isolatie voor tijdelijke bouw is hier een duurzaam tijdelijke accommodatie weggezet die voorziet in de behoefte die op dit moment nodig is.

Lees hier het volledige project
Deel dit bericht via