Refurbished gebouw voor Huttenbouwspeelplaats door Dutch Cabin Group

vrijdag 29 april 2022

Jeugdland in Almere moest plaatsmaken voor woningbouw. De huttenbouwspeelplaats kreeg er in Almere Haven een mooiere locatie voor terug. En een veel beter gebouw. Het oude geraamte is gebruikt om een nieuw gebouw op een nieuwe locatie te zetten. Wagenbouw onderdeel van Dutch Cabin Group laat met dit project zien hoe modulaire bouw toegepast kan worden met een refurbished aanpak.

Wagenbouw heeft het originele gebouw naar de fabriek meegenomen, gecontroleerd, schoongemaakt en aangepast. De schil is compleet nieuw ontworpen met duurzame materialen en de kwaliteit is opnieuw voor veertig jaar gegarandeerd. Een prachtige vorm van duurzaam omgaan met materiaal en grondstoffen. Er kwam nog een nieuwe, tiende unit bij om aan alle wensen te kunnen voldoen qua volume.

Met de bouw is rekening gehouden met de natuurlijke omgeving. Er is een onopvallend zwart schuin dak gekozen, waardoor het gebouw op een boeren kapschuur lijkt. Dit is uniek voor Wagenbouw, het bedrijf maakt normaal platte daken. Ook de opslag valt onder dit dak waardoor je geen extra schuurtjes meer nodig hebt. De opslag, die uit twee zeecontainers bestaat, heeft dezelfde mooie kunststof ombouw als het hoofdgebouw gekregen. Het lijken net echt planken.

Zonnepanelen

Niet alleen de hergebruikte units, maar ook de benodigde techniek zijn duurzaam. Qua uitstraling, techniek en isolatie zijn zoveel mogelijk de eisen en wensen van deze tijd verwerkt in het plan. Er wordt geen gas meer gebruikt, de stroom komt van zonnepanelen en de verwarming wordt geregeld via een luchtwarmtepompsysteem.

Meer informatie is te vinden via www.dutchcabingroup.com

Deel dit bericht via